speeltje
hondenpoep2
gezondheid hond

Huishoudelijk reglement

Gezondheid

In de trainingsgroep komen veel honden bij elkaar en het is daarom belangrijk dat zij een goede weerstand hebben tegen besmettelijke ziekten. Daarom moeten de honden de inentingen hebben gehad die gelden voor hun leeftijd, of een titerbepaling waaruit blijkt dat zij weerstand hebben tegen bepaalde hondenziekten. De instructeur mag om het paspoort of ander bewijs vragen. Honden die kreupel of ziek zijn ( denk aan oormijt heel besmettelijk ) worden in de trainingsgroep niet toegelaten. Overleg bij diaree of u de les kunt volgen.
Natuurlijk kunt u altijd zelf wel deelnemen aan de training zodat u niets hoeft te missen (deelname met andere hond is in overleg mogelijk).

Loopse teven

Loopse teefjes worden in de trainingsgroep toegelaten. In de praktijk van alledag komen eigenaren van reuen ook loopse teefjes tegen. Het is belangrijk hiermee op een goede manier te leren omgaan. Als blijkt dat de training toch ernstig verstoort wordt door een loopse teef, wordt in overleg met de betreffende deelnemers naar een oplossing gezocht.

Hulpmiddelen bij opvoeding en training

De honden dragen een gewone, niet slippende halsband , liever nog een tuig(je) en een riem van ongeveer 1,20 meter, geen uitrollijn. Slipketting, halfchecks, jachtlijnen, anti trektuigen zijn op het terrein niet toegestaan. Ook het gebruik van deze middelen thuis raad ik u ten sterkste af.

Contact honden onderling.

Let bij contact tussen aangelijnde honden onderling goed op. De riemen kunnen in elkaar verstrikt raken met alle vervelende gevolgen van dien, zoals paniek of agressie bij de honden. Aangelijnde honden communiceren moeilijker met elkaar, zodat eerder agressie kan optreden.

Beloning en speeltje.

Ik adviseer u een speeltje bij u te hebben, die u en uw hond heel leuk vinden en die u beiden goed kunt vast houden, b.v. een flosstouw of een touw met een balletje eraan. Liever geen piepspeeltjes want dat kan de andere honden erg afleiden. Voer is voor de meeste honden de ultieme beloning, dus neemt u heel veel lekkere kleine beloningssnoepjes mee.

Loslopen.

De honden zijn op het terrein en het trainingsveld altijd aangelijnd tenzij de instructeur voor een bepaalde oefening u vraagt de lijn af te koppelen. Na de training kunnen de honden vaak ook spelen maar dit is altjd na overleg met de betreffende instructeur.

Parkeren.

Op het terrein zijn slechts twee parkeerplekken en links twee parkeerplekken (naast de schuur), verder kunt u langs de weg in de berm uw auto parkeren, dit is een rustige weg.

Hoge nood.

Laat voordat u komt trainen de hond nog even goed uit. Indien er toch nog een ongelukje gebeurd, dan kunt u dit opruimen. Plasticzakjes zijn aanwezig bij de afvalbak op het trainingsveld. Zorg ervoor dat het plasticzakje goed afgesloten wordt.

Honden mogen beslist niet in weides lopen en zeker niet poepen.

Hun ontlasting kan koeien een ernstige besmetting geven met een parasiet waar zij niet van kunnen genezen, zodat zij ten dode opgeschreven zijn. U kunt de hond langs de sloot bij de openbare weg uitlaten, ook hier geldt de poep opruimen.

Kinderen.

Kinderen zijn van harte welkom. Of zij met de hond kunnen oefenen tijdens de training is ter beoordeling van de instructeur.

Betaling en restitutie van cursusgeld.

Verhindering.

Als u een training niet mee kunt doen, geef dit dan altijd even door (telefonisch, mondelijng, e-mail, app)aan uw instructeur. Indien u twee maal zonder kennisgeving afwezig bent geweest gaan wij ervan uit dat u geen interesse meer heeft in de training en zullen wij u uitschrijven.